Body & Mind Fitplan

"Be in control" Body & Mind Fitplan

Het succes van de drie pijlers:
Emoties – Sport - Voeding

Dagelijks krijgt onze praktijk veel vragen over hulp en persoonlijke coaching bij het afvallen of aankomen in gewicht. Bij sommigen komen die vragen voort uit hun zoektocht naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Bij anderen omdat ze helemaal klaar zijn met de constante cirkel van diëten; crash-dieet na crash-dieet die vooral (vr)eetbuien opleveren én een hoop frustratie. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen verhaal.

Voor veel mensen geldt dat zij al een aardige tijd met adviezen van fitnesstrainers, diëtisten en artsen aan de slag zijn gegaan.
Je belooft jezelf met veel overtuiging dat je het nu toch echt anders gaat doen en je begint enthousiast aan het eten van gezonde voeding en sporten. Dat heb je namelijk met jezelf afgesproken.
Wat blijkt, ondanks al die voornemens blijft jouw gewenste resultaat uit. Vroeg of laat verval je in je ‘oude gedrag’, frustraties ontstaan, je gooit het bekende bijltje erbij neer en je bent terug bij af. Klinkt dit ook herkenbaar voor jou?

Wat maakt dan toch dat het ondanks al die goede adviezen en beloftes het zo lastig is? Dat het zo’n strijd is om (blijvend) af te vallen of aan te komen en het zo lastig is om het voor jou ideale gewicht en die gewenste leefstijl te bereiken?

Naast het sporten en eten van gezonde voeding is een belangrijk element ‘jouw emoties’. Emoties hebben een groot effect op het wel of niet bereiken van jouw doel. Dat betekent dat je daar dus ook grip op wil hebben! Begrijp je jouw emoties, dan kun je ook verandering brengen in hoe jij evenwichtig met je voeding en sporten omgaat.

Welke invloed hebben jouw emoties op wat je wil bereiken?

We kennen en hebben allemaal emoties en die zijn er ook in veel verschillende vormen. Eten is overal te krijgen en als je wil, kun de de hele dag door eten. Wanneer en waarom mensen eten, kan voor iedereen verschillend zijn.

Zo kun je eten zonder er bij na te denken wanneer je bezig bent, wanneer je je gestrest voelt of gespannen bent. Als je je verveelt kan eten een leegte opvullen. Maar wanneer je boos of verdrietig bent, kan eten je ook troost bieden of je krijgt juist geen hap door je keel en vergeet simpelweg te eten.

Voor iedereen kan de relatie tussen eten en een emotie verschillen en dus ook het effect dat een emotie heeft. We noemen dat emotioneel eten. Vaak heb je het nauwelijks in de gaten dat je er mee bezig bent.
Zolang de oorzaken van het ongezonde eten niet worden aangepakt, blijven emoties een struikelblok voor het bereiken van jouw ideale gewicht en gezonde leefstijl.

Wil jij daar ook van af en grip hebben op je emoties? Samen kunnen we dat voor jou veranderen!

Om effectief af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen is het belangrijk om het verlangen en de drang naar emotioneel eten te veranderen. Er achter te komen op welke emotionele momenten jij in de verleiding komt en eten de oplossing lijkt te zijn, is de sleutel. Vervolgens is het de kunst om nieuw gedrag aan te leren waardoor je op een andere manier met je emoties om kunt gaan. Door middel van hypnose, NLP en/of EMDR bij traumatische gevallen, helpen wij jou hier achter te komen en dit aan te pakken.

Weet je dat te combineren met gezonde voeding en training, dan is de weg naar jouw ideale gewicht gelegd! Ook hier helpen we jouw op maat met een uitgekiend en compleet wekelijks voedingsschema en sportschema voor thuis of in de sportschool!

Voel jij ook dat je er klaar voor bent om dat oude gedrag gedag te zeggen. Dat je er aan toe bent om de leefstijl te vinden die precies bij jou past, zodat je lekker in je vel zit en in balans bent? Je topfit te voelen?

Met het Body & Mind Fitplan helpen we jou graag om dit te bereiken.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven