5 apps die je geluksgevoel een handje helpen

5 apps die je geluksgevoel een handje helpen | Praktijk Guido van Dijck

Iedereen heeft weleens wat mindere periodes. Je zit dan niet zo lekker in je vel en voelt je depressief. Gelukkig, zijn er veel handige apps en websites om je te helpen in moeilijke tijden. Uiteraard kunnen deze apps geen therapie vervangen, maar ze helpen je wel inzicht te krijgen in je probleem en wat je eraan kunt doen.

We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet:

1. Happify
Happify kan je op die momenten helpen om meer positiviteit te krijgen. Via de app kan je elke dag een aantal persoonlijke opdrachten krijgen om zo je positiviteit te meten. Met Happify kun je de belangrijkste geluksvaardigheden onder de knie te krijgen: Genieten, Dankbaar zijn, Ambiëren, Geven en Inleven. Claim van Happify is dat actief werken aan deze aspecten je helpt een gelukkiger leven te leiden. Gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Nadeel is dat de app alleen nog in het Engels beschikbaar is.

2. De Mindfulness App
Deze populaire app is al meer dan 200.000 keer gedownload en helpt je mindful te leven. Deze app is simpel en doet wat hij moet doen. Mindfulness draait om aandacht. Aandacht voor wat er hier en nu is. Wat je leert in een mindfulnesstraining is waarnemer worden van jouw gedachten. Je leert en ervaart ook dat jij niet je gedachten bent, maar dat je gedachten hebt. De app bevat onder andere, ontspanningsoefeningen, geleide meditaties en yoga-oefeningen.

iOS: €1,79
Android: €1,79
Meer info vind je op deze website: http://www.mindfulnessapp.nl/

3. Pacifica
Pacifica is een Engelstalige app die je helpt om je angst te lijf te gaan met oefeningen die gebaseerd zijn op cognitieve gedragstherapie. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

4. Therapi Stemming
Deze app is ontwikkeld voor (ondersteuning bij) de behandeling van (licht) depressieve klachten. Je leert je negatieve gedachten te herkennen en uit te dagen. Met de Dagelijkse en Wekelijkse Stemmingsmeter kun je bijhouden hoe je je voelt. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

5. HSK Happy app
Met de HSK Happy App kun je je gemoedstoestand testen en bijhouden. Deze app bevat meer dan 100 handige tips ter verbetering van je gemoedstoestand. Momenteel alleen beschikbaar voor iOS.

In onze praktijk leren we door middel van NLP Coaching sessies hoe je negatieve gevoelens snel kunt omdraaien en vervangen door een positief gevoel. We maken je door middel van diverse technieken zien dat je de kracht hebt om jouw emotionele leven zelf vorm te geven zodat je in de toekomst vol (zelf)vertrouwen je doelen gaat bereiken.

Meer weten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven