NLP Coaching

NLP Coaching; Vertrouwelijk. krachtig en snel

NLP Coaching en meer: Dit NLP Coaching Programma leert je simpelweg angst en onzekerheid om te zetten in kracht en zelfvertrouwen. Ik leer je met NLP Coaching hoe je ‘krachtige’ NLP technieken zelf effectief kunt toepassen waardoor je negatieve gevoelens snel kunt omdraaien en vervangen door een positief gevoel. Een uitgekiend NLP Coaching Programma dat volledig op jouw situatie wordt afgestemd en waarbij je leert door je eigen beperkingen heen te breken. Als ervaren NLP Coach begeleid ik je in slechts enkele sessies naar jou doel zodat je (weer) vol zelfvertrouwen naar de toekomst kijkt en een steeds leuker en succesvoller leven krijgt.

NLP Coaching; Prettig leren

De manier waarop we zowel met anderen als met onszelf communiceren bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van ons leven. Als je blijft denken zoals je dacht, blijf je ook doen wat je deed en krijg je wat je altijd al kreeg. Door middel van NLP Coaching leer je zodanig met jezelf te communiceren dat je tot daden komt, ondanks alle angstprogrammeringen uit je verleden over wat er zou kunnen gebeuren in bepaalde situaties. NLP Coaching leert je in een heel diepgaande zin dat je succesvol kunt veranderen, dat je dingen kunt die je nooit gedacht had, dat je kunt groeien, je grenzen kunt verleggen en je leert dat je grootste angsten en beperkingen uit jezelf voortkomen. NLP coaching leert je alle bronnen aan te boren om te geloven dát je succesvolle acties kunt ondernemen. Waar dit allemaal toe leidt is een onvermijdelijk gegeven. Succes is geen toeval.

Het verschil tussen mensen die resultaten bereiken en degenen die niet succesvol zijn, is niet een of andere toevallige speling van het lot. Er zijn samenhangende logische patronen, specifieke wegen naar geluk en succes die binnen ieders bereik liggen. Door middel van NLP coaching leren wij je de NLP technieken die er simpelweg voor zorgen dat je je geest en je lichaam op de voordeligste en krachtigste manier kunt gebruiken. Op een hele prettige manier de ‘toverkracht’ in jezelf ontdekken om je dromen daadwerkelijk waar te maken!

Dingen veranderen niet, wíj zelf veranderen door middel van NLP Coaching.

Dus goed dat je de eerste stap hebt gezet naar persoonlijke ontwikkeling! Leef jij jouw droomleven? Veel mensen zouden graag verandering willen in hun leven daar waar het gaat om hoe ze zich voelen en welke dingen ze doen. NLP helpt je om dát te bereiken wat je altijd hebt gewild. De enige manier om dit te bereiken, is door je onderbewustzijn en bewustzijn met elkaar te laten samen werken. Mensen die succesvol zijn, zowel op het emotionele als het fysieke vlak, hebben allemaal één ding gemeen. Zij zijn in staat om emoties in te zetten als hulpmiddel om hun doelen te bereiken. Ze hebben geleerd om angst en onzekerheid te overwinnen en vol zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) wat is dat?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is in de Verenigde Staten ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder. Het is een methode, ontwikkeld om het gedrag en de overtuigingen van een persoon positief te beïnvloeden en te wijzigen. NLP is een relatief nieuwe en doelgerichte techniek waarmee verbluffende resultaten worden behaald. Guido van Dijck is een topcoach die opgeleid is door de grondlegger van NLP zelf, te weten Richard Bandler.

NEURO

De mens handelt vaak alsof zijn ervaringen van de werkelijkheid gelijk zijn aan de werkelijkheid zelf. Die persoonlijke ervaring wordt echter beperkt door de waarneming. Wij kunnen nooit de gehele werkelijkheid opslaan in onze hersenen. Dus slaan de hersenen, via onze zintuigen, de werkelijkheid op tot een innerlijke, persoonsgebonden ervaring. Deze zintuigen zijn: horen, zien, voelen, proeven en ruiken, waarbij de eerste drie de belangrijkste zijn. Door op neurologische niveau aanpassingen te doen, slaat het brein de informatie anders op, waarmee dan de innerlijke ervaring verandert.

LINGUïSTISCH

De mens communiceert. Hierbij maakt zij gebruik van zowel verbale als non-verbale communicatie; met andere woorden, letterlijk de taal zelf en de lichaamstaal. Taal is een methode om onze innerlijke ervaringen te delen met anderen. De wijze waarop wij die innerlijke ervaring delen, door middel van taal, is waar NLP zich in verdiept. NLP heeft betrekking op de wijze waarop je communiceert met zowel jezelf als met je omgeving.

PROGRAMMEREN

NLP is ontwikkeld in de jaren ’70; de tijd van de opkomst van de computer. Het brein wordt in die zin wel eens vergeleken met een geheugen van een computer. Bij NLP vindt als het ware her-programmering plaats van het brein. Feitelijk worden innerlijke patronen en gedrag van mensen aangepast dan wel omgevormd. NLP helpt je om je emotionele leven een nieuwe boost te geven. Je bereikt een betere balans in je leven waardoor je betere resultaten haalt en vol ontspanning bezig kunt zijn met wat je echt leuk vindt.

NLP voor wie?

NLP biedt ongekende mogelijkheden voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. NLP is geschikt voor mensen die willen leren om hun onderbewuste, bewust toe te passen in het dagelijks leven. NLP wordt toegepast in bedrijven, het onderwijs, tijdens coaching en therapie. Docenten, psychologen , psychiaters en andere hulpverleners raakten geïnspireerd door de kracht en effectiviteit van de NLP technieken. NLP is daarmee zeer geschikt om, in korte tijd, bij te dragen aan persoonlijke verandering en zelfinzicht.

Zelf: Persoonlijke ontwikkeling. Zelfmanagement. Een positievere kijk op jezelf en je mogelijkheden. Zelf stappen zetten om te bereiken wat belangrijk voor je is. Opruimen van oude belemmerende overtuigingen. Beter omgaan met je emoties.

Ander: Verbetering en verdieping van je relaties. Meer begrip en respect voor de ander. Inzicht in de effecten die jij op de ander hebt. Hoe je andere, meer wenselijker, reacties teweeg kunt brengen. Opbouwen van rapport (wezenlijk contact) tussen jou en de ander.

Opvoeding: Bewust worden van de effecten van je taalgebruik. Je richten op wat je wél wilt. Motiveren. Het aanleren van een coachende stijl. Het uitnodigen tot het zelf vinden van oplossingen. Vergroting van het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Werk: Beter op je plek zijn in je werk. Het beste uit je loopbaan halen door effectievere communicatie en persoonlijk leiderschap. Balans creëren tussen werk en privé.

Management: NLP biedt een goed gevulde toolbox voor het managen van jezelf, anderen en werkprocessen. Makkelijk feedback geven. Inzicht in onbewuste programma’s bij jezelf en de anderen.
Door middel van coaching stimuleren wij je persoonlijk jouw talenten optimaal te benutten en prestaties te behalen die jezelf eerst als onmogelijk leken.

NLP leert je:

  • Angst en onzekerheid om te zetten in kracht en zelfvertrouwen;
  • Door je eigen beperkingen heen te breken en gebruik te maken van je innerlijke kracht.
  • Hoe je negatieve gevoelens snel kunt omdraaien en vervangen door een positief gevoel.
  • Een krachtig gevoel van zelfvertrouwen op te roepen.
  • Vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken zodat je een steeds leuker leven krijgt.

Wij stellen ons zelf hierbij steeds de volgende doelen:

  • Weet wat je wilt. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van de gewenste uitkomst van een situatie.
  • Blijf alert en houd je waarneming scherp zodat je opmerkt wat je krijgt.
  • Blijf zo flexibel om de dingen anders te doen totdat je krijgt wat je wilt.

Door samen en vervolgens ook zelfstandig de NLP technieken te oefenen, groeit het zelfvertrouwen en ontstaat een groot gevoel van (keuze)vrijheid. Door het veranderen van de subjectieve beleving wordt snel en effectief gedragsverandering bereikt.

Je leert om de regie van jouw leven in eigen handen te nemen en te behouden. Je hebt de kracht om jouw emotionele leven zelf vorm te geven zodat je in de toekomst vol (zelf)vertrouwen je doelen gaat bereiken.

Meer informatie?

Ben je er aan toe om jouw eigen kracht en mogelijkheden, onder deskundige begeleiding, te ontdekken en benutten? Neem dan samen met ons de ‘snelweg’ naar jouw onderbewuste. Laat negatieve gevoelens en ervaringen plaats maken voor een gevoel van vrijheid en nieuwe mogelijkheden. Je bent slechts één telefoongesprek of mailbericht verwijderd van de oprit naar jouw snelweg.

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven