Hypnotherapie

Achter ieder negatief gevoel, negatieve gedachte of negatief gedrag schuilt een onvervuld verlangen. Een verlangen om van pijn verlost te zijn, een verlangen om nare gevoelens kwijt te raken of een verlangen om je leven anders in te richten. Een verlangen om je goed te voelen, vrij te voelen, gelukkig te zijn.
Hoe zou jouw leven eruit zien wanneer je dat helemaal zelf kon bepalen? Onderzoek en benut al je mogelijkheden. Het zijn er veel meer dan je denkt. Maak van jouw moeilijkheden, mogelijkheden. Verander jouw klacht in kracht!

Hypnotherapie wat is dat?

Het woord Hypnose is afgeleid van het eeuwenoude Griekse woord Hypnos en dat betekent slaap. Bij hypnose is er echter geen sprake van ‘slaap’. Hypnose is een trance-ervaring. Trance is een spontaan optredend en natuurlijk verschijnsel dat we allemaal vaker ervaren. Een voorbeeld van natuurlijke trance is de autorit vanaf het werk op weg naar huis. Op de snelweg realiseer je je dat je de volgende afslag moet nemen om thuis te komen. Je gedachten dwalen af. Het volgende dat je opmerkt, is dat je de straat in rijdt waar je woont… Pas dan word je je weer bewust van je omgeving. Een deel van je reis heb je gemaakt terwijl je onbewust in gedachten was afgedwaald. Je reed op de ‘automatische piloot’. Je concentratie was naar binnen gericht en niet op je omgeving. Toch heb je je doel bereikt. Bij hypnose wordt dit natuurlijke verschijnsel ‘trance’ gericht en bewust aangewend als hulpmiddel.

Het is een manier om in contact te komen met je onderbewuste, je eigen bron van inspiratie en kracht. Het onderbewuste kent de diepere oorzaak van problemen en klachten en wijst je de weg naar oplossingen en nieuwe mogelijkheden. Tijdens de drukte van alle dag wordt je aandacht afgeleid van jezelf. Je aandacht wordt opgeslokt door je omgeving. Trance is een vorm van sterk geconcentreerde aandacht op jezelf en je onderbewuste. Trance maakt de weg naar jezelf vrij. De hypnotische trance kan worden omschreven als een toestand van alerte rust. Gedachten en gevoelens uit het dagelijks leven worden naar de achtergrond geschoven waardoor je je kunt richten op je innerlijke processen.
Moeilijkheden worden mogelijkheden met hypnotherapie doordat je op eenvoudige wijze een dieper bewustzijnsniveau bereikt. Je kunt je eigen bronnen van innerlijke kracht en innerlijk weten ontdekken en vergroten. Het bijzondere van hypnotherapie is dat het je helpt om zelf de oplossing van je problemen te vinden.

Hypnotherapie voor wie?

Hypnotherapie heeft zijn effect en succes al ruim bewezen bij een grote diversheid aan klachten en problemen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Onzekerheid
  • Angsten
  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Verslavingen (bijvoorbeeld roken en eten)
  • Innerlijke conflicten
  • Opheffen en/of verzachten van pijn
  • Rouw en verlies

Klachten worden beschouwd als signalen van onverwerkte ervaringen of onvervulde behoeftes. Onder hypnose kun je negatieve of traumatische ervaringen op een veilige manier verwerken en loslaten. Hypnotherapie brengt je weer in contact met jouw essentie. Hypnotherapie draagt bij aan het (her)vinden van je zelfvertrouwen, evenwicht, acceptatie en harmonie. Hierdoor ontstaat er ruimte om beter te functioneren en weer van het leven te genieten. Je wordt je bewust van je werkelijke behoeften, je wensen en je dromen en leert die op je eigen manier te gaan vervullen.

Hypnotherapie hoe werkt het?

Wanneer trance doelgericht wordt opgewekt, heet dat hypnose. Onder deskundige begeleiding word je in een lichte trance gebracht. Samen nemen we de snelweg naar jouw onbewuste gevoel. Door je aandacht sterk geconcentreerd naar binnen te richten, vervaagt tijdelijk de wereld met mensen en problemen om je heen. Je krijgt inzicht in je (denk)patronen en je leert om de (denk)patronen die jou blokkeren en belemmeren te doorgronden en te veranderen. Samen gaan we op zoek naar de ‘wortel’ van jouw probleem. Tijdens een trance sta je ook meer open voor suggesties en kun je doelen en positieve gevoelens dichterbij brengen. Feitelijk is hypnose dus een vorm van uiterste concentratie.

Hypnotherapie is effectief gebleken bij een groot aantal klachten en werkt relatief snel. Door middel van hypnose kun je onder meer ontdekken wat je weerhoudt om een bepaald doel te bereiken. Als je alleen een steuntje in de rug nodig hebt, kan hypnose je helpen om je doel goed voor ogen te houden. Hypnose brengt je bij de juiste gevoelens en je innerlijke kracht zodat je je voornemens kunt waar maken. Als je veel te maken hebt met stress kan hypnose voor ontspanning zorgen. Opvallend genoeg worden soms spontaan ook andere problemen opgelost naast datgene waarvoor je komt.

Al ben je onder hypnose, en ga je heel intens in iets op, je weet tegelijkertijd wat er met je gebeurt en waar je in werkelijkheid bent. Op ieder gewenst moment kun je uit de hypnose terugkomen. Het is vergelijkbaar met een spannende film; je gaat volledig in de film op alsof je er zelf deel van uitmaakt. Toch ben je je er tegelijkertijd van bewust dat je thuis op de bank zit. Wordt de film je, om welke reden dan ook, teveel dan zet je de film dus uit.

Meer informatie?

Ben je er aan toe om jouw eigen kracht en mogelijkheden, onder deskundige begeleiding, te ontdekken en benutten? Neem dan samen met ons de ‘snelweg’ naar jouw onderbewuste. Laat negatieve gevoelens en ervaringen plaats maken voor een gevoel van vrijheid en nieuwe mogelijkheden. Je bent slechts één telefoongesprek of mailbericht verwijderd van de oprit naar jouw snelweg.

Ben je klaar voor de volgende stap naar persoonlijke ontwikkeling?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven