Achterom blijven kijken of verder met je leven?

Achterom blijven kijken of verder met je leven? | Praktijk Guido van Dijck

Het leven komt zoals het komt, met fijne en nare ervaringen. Dat vormt ons en daar leren we van, waardoor we groeien en steeds sterker en steviger in onze schoenen komen te staan.

Maar wat als nare ervaringen uit je verleden steeds de kop op blijven steken en je dwars blijven zitten? Als je jezelf steeds afvraagt waarom iets gebeurd is of hoe je het anders aan had moeten pakken. Je verleden blijft zich dan als een “slechte” film afspelen in je hoofd en roept nare gedachten en gevoelens op. Daar wordt je dus niet gelukkiger van. Wat kun je nou doen om je verleden los te laten en verder te gaan met je leven:

Acceptatie
Bij acceptatie is het belangrijk om te beseffen dat je alleen controle hebt over je eigen handelen en niet over de acties van anderen. De dingen die gebeurd zijn kunnen we niet meer veranderen, situaties en gebeurtenissen zijn niet meer terug te draaien. Veel van onze onvrede en teleurstellingen komen voort uit het feit dat we willen dat dingen/situaties anders zijn dan ze zijn. Als je leert accepteren dat het is zoals het is, bespaar je jezelf een hoop frustratie.

Leef in het nu
Het is belangrijk om je te focussen op het nu. Sommigen denken dat ze pas verder kunnen met hun leven wanneer alle pijn, teleurstellingen en verdriet zijn opgelost. Niets is minder waar. Zorg goed voor jezelf en focus je op dingen die je fijn vind.

Maak plannen voor de toekomst
De ervaringen uit je verleden bieden een mooie basis voor je toekomst. Trek je lessen uit het verleden en bepaal waar je naar toe wilt met je leven. Je toekomst kun je beïnvloeden, je verleden niet.

Vraag hulp
Als je het lastig vindt om het verleden lost te laten en verder te gaan met je leven overweeg dan om hulp in te schakelen. Onze praktijk biedt diverse behandelmethodes om je leven weer op de rit te krijgen. We bieden een combinatie van behandelmethodes die heel effectief zijn. Meer weten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven