Doelen stellen; Zet je onderbewustzijn aan het werk

Doelen stellen | Zet je onderbewustzijn aan het werk | Praktijk Guido van Dijck

Heb jij helder voor ogen wat je wil met je leven ? Of leef je eigenlijk op de automatische piloot zonder echt te weten waar je naar toe gaat ? Wanneer we iets anders willen dan dat wat we hebben, krijgen of doen zullen we daar zelf een verandering in aan moeten brengen. Een doel geeft betekenis aan je leven, je raakt gemotiveerd om iets te doen en je kan meer richting geven aan je leven.

Met een doel focus je op wat je wilt.
Het stellen van doelen is essentieel om succesvol te zijn. Niet alleen op je werk maar juist ook in je privéleven. Doelen sturen onze aandacht en interesse. Het uitspreken of opschrijven van je doelen zet namelijk je onderbewustzijn aan het werk. Hierdoor ben je sneller gefocust om datgene te doen wat je dichter bij je doel brengt.

Zet je onderbewustzijn aan het werk
Iedere verandering in je leven begint met een besluit en met een gericht doel. Zorg ervoor dat je doelen realistisch zijn en begin altijd met haalbare kleine doelen. Vorm jezelf een beeld van je doel. Het onbewuste stuurt ons in de richting van de beelden die we maken in ons hoofd. Dus wanneer je iets graag wilt, is het belangrijk dat je dit kunt zien en er een beeld van kunt maken. Hoe zul je je voelen als je je doel hebt bereikt ? Hoe zie je er dan uit ?

Gooi negatieve belemmerende overtuigingen overboord
Je gedachten en woorden zijn erg krachtig en beïnvloeden onbewust je handelen. Dus als je steeds tegen jezelf zegt “dat gaat me toch niet lukken” of “dat kan ik toch niet ” dan zul je ook zeker je doelen niet bereiken. Buig deze gedachtes om en vertel jezelf dat het zeker gaat lukken. Sta meerdere keren per dag stil bij je doel en vertel jezelf dat je je doel absoluut gaat bereiken.

Meer weten?
Onze coaches helpen je graag je doelen bereiken. Ze leren je hoe op een makkelijke manier je onderbewustzijn aan het werk kunt zetten.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven