Is dit alles?

IS dit alles gevoel | Praktijk Guido van Dijck

Het overvalt ons allemaal wel eens. Je hebt een leuke baan, je bent gezond, leuke relatie, kids misschien, eigenlijk heb je niets om over te mopperen. Toch denk je regelmatig is dit het nou ? Is dit alles ? Komt deze gedachte je bekend voor? Lees hier wat je met zulke gevoelens kunt doen.

Niets om je voor te schamen
Allereerst, besef dat je niet de enige bent. Veel mensen krijgen in verschillende fasen van hun leven te maken met een gevoel van ongenoegen of ontevredenheid. We kennen allemaal wel het dertigersdilemma of de midlife crisis. Niets om je voor te schamen, het is een mooie kans om jezelf en je leven eens flink onder de loep te nemen.

Sta even stil bij je leven
Het feit dat je rondloopt met een “is dit alles gevoel” hebt, geeft eigenlijk aan dat je op een punt beland bent waarop je eigenlijk al heel veel hebt bereikt. Je hebt je leven op de rit maar weet je even niet meer wat jezelf ècht belangrijk vindt.

Sta daarom eens stil bij je eigen leven, en bekijk het eens door een andere bril. Durf jezelf te vragen wat is belangrijk voor mij, waar voel ik mij lekker bij, waar krijg ik energie van? Past mijn werk nog bij mij?

Misschien heb je wel angst om in het diepe te springen of zitten er juist voordelen in de situatie waarin je je nu bevindt.

Zet nieuwe doelen uit
Door het formuleren van nieuwe doelen voor de komende jaren ben je sneller gefocused om te werken aan de rest van je leven. Als je weet waar je heen wilt en wat je nog wilt doen met je leven dan zul je merken dat je direct al een soort rust gaat ervaren. Het betekent soms ook dat je keuzes moet maken die niet altijd gemakkelijk zullen zijn. Toch kiezen voor een andere carrière of stoppen met je relatie bijvoorbeeld.

Belangrijk is dat je actie durft te ondernemen. Alleen door actief verandering aan te brengen in je leven verlos je jezelf van het is-dat-alles gevoel. Jij moet het doen. Wacht niet tot problemen zich vanzelf oplossen.

Onthoud: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Het is dus nooit te laat om andere keuzes te maken.

Wil je graag hulp bij het inzichtelijk maken van jezelf, je leven en de keuzes die je hebt, neem dan contact op met onze praktijk. Coach Guido van Dijck leert je graag hoe jij zelfbewust en daadkrachtig keuzes kunt maken.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven