Je relatie verbroken? Zo krijg je je leven weer op de rails

Je relatie verbroken, pak je leven weer op | Praktijk Guido van Dijck

Jullie zijn uit elkaar gegroeid, het klikte gewoon niet meer of je partner is vreemdgegaan, wat de oorzaak ook is, een scheiding of een verbroken relatie laat diepe sporen na in je leven. Het zorgt voor veel negatieve emoties en vooral vaak verdriet. Soms kunnen deze emoties lijden tot stress. Dit kan er weer voor zorgen dat je niet meer goed kunt functioneren in je dagelijkse leven.

Sommigen vallen zodra alle praktische zaken geregeld zijn in een zwart gat. Hoe moet je daarmee omgaan? We geven je een aantal tips om je leven weer op de rails te krijgen.

Acceptatie
Accepteer dat je relatie over is en geef jezelf tijd om te rouwen. Tijd heelt alle wonden, je zult merken dat je verdriet en verwarring met de tijd minder zullen worden. Het is oké om te voelen wat je voelt. Boosheid, verdriet, angst, het zijn allemaal emoties die heel normaal zijn in zo’n proces.

Zorg goed voor je lichaam en beweeg
Het helpt niet als je de hele dag met een doos tissues op de bank blijft zitten. Sporten en gezond eten is goed voor je lichaam en geest. Besteed aandacht aan je uiterlijk zodat je jezelf beter voelt en werkt aan je zelfvertrouwen. Doe dingen die je écht leuk vindt.

Vooruitkijken
Blijf vooral vooruit kijken in plaats van achterom. Focus je op een nieuwe start, op een andere toekomst. Je hebt nu de kans je leven in te richten op de manier zoals jij dat wilt, nieuwe mensen te ontmoeten en de dingen anders aan te pakken. Leer van je ervaringen.

Maak gebruik van je sociale netwerk
Durf om hulp te vragen aan mensen in je omgeving. Bijvoorbeeld om eens op je kinderen te passen zodat je zelf er even tussenuit kan of je te helpen met klussen in je (nieuwe) huis. De drempel is vaak groot om hulp te vragen, maar wedden dat ze je graag willen helpen?

Aarzel niet om professionele hulp in te schakelen
Lukt het je niet om op eigen kracht je balans weer terug te vinden, schakel dan tijdig professionele hulp in. We helpen je graag je leven weer op de rit te krijgen. Met behulp van NLP coaching kun je de verwerkingstijd van alle emoties rondom een relatiebreuk aanzienlijk verkorten. In de coachingssessies leer je een aantal technieken, waardoor jouw zelfvertrouwen en plezier in het leven sneller terug zal komen.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven