Veerkracht, sneller opkrabbelen bij stress en tegenslag

Veerkracht, sneller opkrabbelen bij stress en tegenslag | Praktijk Guido van Dijck

Ben je snel uit het veld geslagen als het even niet meezit ? Heb je de neiging om snel bij de pakken neer te gaan zitten ? Lees dan even verder…

De manier hoe je met tegenslagen en stress in het leven omgaat bepaalt voor een groot gedeelte hoe gelukkig je bent. Sommige mensen zijn van nature erg veerkrachtig. Je kent ze vast wel, mensen uit je omgeving die ondanks dat ze een hoop hebben meegemaakt in hun leven, toch altijd de positieve kanten weten te benadrukken. Zij hebben het vermogen om vanuit moeilijke en stressvolle situaties weer terug te veren.

Geen nood als je van nature niet zo veerkrachtig bent. Veerkracht is een vaardigheid die je jezelf kunt aanleren. Je kan jezelf er dus in trainen. Het is eigenlijk niet belangrijk wat er met je gebeurt, maar hoe je erop reageert.

Hoe kun je je eigen veerkracht vergroten ? Een aantal korte tips op een rijtje
Focus je op de dingen in je leven die wèl goed gaan;

  • Benoem iedere dag drie dingen waarvoor je dankbaar of waar je blij mee bent;
  • Laat je verwachtingen los, niemand heeft een perfect leven;
  • Leer te accepteren dat er bepaalde dingen zijn of gebeuren die je niet kunt veranderen of waarop je geen invloed kunt uitoefenen;
  • Leer steun te accepteren en te zoeken bij vrienden en familie;
    Leer je les, kijk terug op de nare situatie en bedenk wat je hieruit zou kunnen leren.

Door dagelijks bewust met deze punten bezig te zijn kun je stap voor stap je eigen veerkracht vergroten. We kunnen ons zo voorstellen dat je daarbij wel wat hulp kunt gebruiken. Onze coaches leren je door je door middel van praktische oefeningen anders naar je leven te kijken, waardoor je gelukkiger en veerkrachtiger door het leven kunt gaan.

Meer weten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven