Vliegangst overwinnen

Vliegangst overwinnen | Praktijk Guido van Dijck

Elk jaar stappen duizenden Nederlanders met klamme handjes en hartkloppingen het vliegtuig in, maar er zijn er nog meer die er niet eens aan beginnen. Zij worden zo gegrepen door vliegangst dat zij überhaupt het vliegtuig niet instappen.

Vliegangst is echt een veelvoorkomend probleem. Laat jij je leven beperken door je vliegangst? Lees hier wat je eraan kunt doen.

Waar komt vliegangst vandaan?
Vliegangst zien we vaak bij mensen die bang zijn voor afgesloten ruimten (claustrofobie) en bij control-freaks. Bij deze laatste groep wordt de angst veroorzaakt door besef dat je niet weg kunt als jij dat wilt of wanneer er iets misgaat. Je moet op een stoel gaan zitten en rustig blijven tot je er weer uit mag. Er ligt dus vaak een onderliggende angst (claustrofobie, hoogtevrees, angst controle te verliezen) aan ten grondslag.
Soms is ook een nare ervaring met vliegen (bijvoorbeeld veel turbulentie) of het gedrag van anderen de oorzaak van de angst (je zit in het vliegtuig naast iemand die zich angstig en paniekerig gedraagt).

Wat kun je eraan doen?
Uit onderzoek is gebleken dat vliegangst zeer goed te behandelen is. Sommigen lukt het zelf hun angst te overwinnen, maar de meeste mensen kunnen wel wat hulp gebruiken.

De beste resultaten worden geboekt bij een gecombineerde aanpak:
Het geven van informatie over vliegtuigen, vliegen en de luchtvaart. Meer kennis over de werking en de techniek van een vliegtuig helpt vaak bij het wegnemen van allerlei angsten;
het aanpakken van onderliggende angsten, zoals hoogtevrees, claustrofobie of angst voor controle-verlies;

Vliegen onder begeleiding van een coach.
Onze coach, Guido van Dijck is zelf piloot en heeft al velen cliënten succesvol van hun vliegangst afgeholpen. Wil jij dit jaar relaxed het vliegtuig in? Maak dan een afspraak, we helpen je heel graag snel en doeltreffend van je vliegangst af.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven