Stoppen met roken met behulp van hypnotherapie

Stoppen met roken | Praktijk Guido van Dijck

Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij al geprobeerd om te stoppen met roken ? Stel jezelf eens voor zonder nicotineverslaving. Niet meer buiten in de kou hoeven staan roken, geen stinkende kleding meer en een immer fris ruikende adem. Hoe vrij zou je je dan voelen ? Hoe energiek en vitaal ?

Veel mensen redden het niet om op eigen kracht te stoppen met roken. Met een beetje hulp is het wèl mogelijk. Stoppen met roken met behulp van hypnotherapie is een zeer effectieve en succesvolle methode. Hypnotherapie werkt omdat het onderbewuste patroon dat de verslaving in stand houdt wordt aangepakt.

Hoe werkt hypnotherapie?
Onder deskundige begeleiding word je in een lichte trance gebracht. Door je aandacht sterk geconcentreerd naar binnen te richten, krijg je inzicht in je (denk)patronen en leer om de (denk)patronen die jou belemmeren om daadwerkelijk te stoppen te begrijpen. Je leert hoe je jouw diepgewortelde gewoontes of gedrag kunt veranderen. Je leert hoe je dat stemmetje in je hoofd dat steeds roept om een sigaret laat verdwijnen. Met behulp van hypnose vind je onbewust betere manieren om rust, gezelligheid of wat dan ook te bereiken. Hierdoor is het effect van de behandeling doorgaans blijvend.

Sommige mensen zijn wat terughoudend als het gaat om hypnose omdat ze bang zijn controle te verliezen. Bij hypnose zul je echter niet de controle over jezelf verliezen. In tegendeel, je zult meer controle krijgen over jezelf. Door je onderbewuste aan te wenden, zul je versteld staan van je kracht om je patronen en gedrag te doorbreken.

Voordelen van hypnotherapie bij stoppen met roken zijn:

  • kortdurende effectieve behandeling;
  • geen ontwenningsverschijnselen;
  • vergroot je zelfvertrouwen;
  • je vrijheid weer helemaal terug.

Coach Guido van Dijck heeft al vele rokers van hun verslaving afgeholpen. Hij begeleid ook vele topsporters naar optimale prestaties door middel van hypnotherapie. Hypnotherapie is ook effectief bij de behandeling van veel andere klachten zoals eetverslavingen, paniekaanvallen en bijvoorbeeld vliegangst. Kijk voor meer info op onze hypnotherapiepagina.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven