Faalangst overwinnen met NLP

Faalangst overwinnen met NLP | Praktijk Guido van Dijck

Faalangst is een veel voorkomend probleem, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Faalangst is de angst dat je niet voldoet aan de gestelde verwachtingen. Dat kunnen je eigen verwachtingen of de verwachtingen van anderen zijn. Faalangst heeft alles met je manier van denken te maken; doordat je verwacht dat iets mis zal gaan, gebeurt dat vaak ook. Onbewust sturen je gedachten je gedrag aan. Faalangst komt vooral aan het licht bij toetsen en examens, bij presentaties en sociale contacten.

Hoe merk je dat last van faalangst hebt?

  • Uitstelgedrag, je vindt het niet leuk om aan nieuwe dingen te beginnen;
  • Je doet alleen de dingen waarvan je weet dat je er heel goed in bent;
  • Je voelt je vaak minderwaardig en je hebt veel negatieve gedachten als “dat lukt mij toch niet” “dat kan ik niet”, “niemand vindt mij leuk”;
  • Je voelt je lichamelijk enorm gespannen als je moet presteren (hartkloppingen, zweten, black-out);

Faalangst aanpakken met NLP Technieken
Faalangst is heel goed te behandelen, je hoeft er echt niet mee rond te blijven lopen. Met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) technieken kun je leren hoe je negatieve gedachten over jezelf en je mogelijkheden gemakkelijk kunt loslaten en ombuigen. Hierdoor ben je in staat om in toekomstige situaties anders te reageren. Als je op een andere manier reageert zorgt dat voor ander gedrag. Door ander gedrag krijg je dus een andere uitkomst. Nare gevoelens en negatieve gedachten zijn met NLP heel snel om te zetten in een goed gevoel en positieve gedachten.

In onze praktijk behandelen we regelmatig zowel volwassenen als kinderen met faalangst. Over het algemeen zijn zij binnen een paar sessies van hun faalangst af. Ontdek ook de mogelijkheden die NLP jou of je kind te bieden heeft en maak een afspraak.

Meer weten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Guido van Dijck

Mental Coach | NLP Coach & Trainer

Scroll naar boven