Gameverslaving

NLP Coaching bij gameverslaving

Gamen is één van de meest populaire bezigheden onder jongeren. We beschikken inmiddels bijna overal over internet en een (spel)computer en het lijkt heel gewoon om veel tijd te besteden aan het gamen. Gamen en internetten hoort tegenwoordig bij het leven en is voor de meeste mensen een onschuldige bezigheid. Bij sommige loopt dit uit de hand. De drang om te gamen neemt de overhand en er ontstaan geleidelijk aan problemen. Hij/zij slaagt er niet meer in om het gamen te minderen. Hun spelgedrag wordt dwangmatig. Gameverslaving is een groeiend probleem en komt voor bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland zijn er ongeveer 16.000 problematische internet gamers.

(H)erkent u gameverslaving?

Dwangmatig internet gamen wordt vaak in eerste instantie niet erkent door de verslaafde zelf. Zij zijn dagelijks uren bezig met gamen of denken daar aan. Zij ervaren niet dat hun spelgedrag ten koste gaat van andere belangrijke dingen. Discussies, ruzies, sancties ten spijt. Irritaties volgen als zij niet kunnen spelen terwijl de behoefte om steeds meer tijd te besteden aan het gamen groeit en groeit. De gameverslaafde zit zo diep in zijn/haar spel dat deze game-wereld belangrijker wordt dan de echte wereld. Alles wijkt voor het spelen van het spel en intussen…

Veel voorkomende gevolgen

  • Isoleren op hun kamer
  • Slechte werk- en studieresultaten (geen huiswerk maken)
  • Spijbelen/ ziekmelden
  • Verwaarlozen van vriendschappen
  • Slechte persoonlijke verzorging/hygiëne
  • Ruzie met ouders/verzorgers
  • Stoppen met sporten en andere hobby’s
  • Te laat naar bed/ vermoeidheidsklachten
  • Depressie
  • Agressie

NLP Coaching bij gameverslaving

Mensen kunnen afhankelijk zijn van allerlei middelen of gewoontes. Alcohol, drugs en gokken worden vaak geassocieerd met verslaving, maar ook eetverslaving, bovenmatig gamen en internetten. Praktijk Guido van Dijck verzorgt een uitgekiend NLP programma om gameverslavingen op te lossen. NLP staat voor Neuro Linguïstisch programmeren en is gebaseerd op onderdelen uit de gedragstherapie en de verbale en non-verbale communicatie. Door middel van persoonlijke NLP Coaching leren wij onze cliënten krachtige technieken die in korte tijd positieve en blijvende veranderingen teweeg brengt en gameverslavingen oplost. Vertrouwelijk, krachtig en snel.

Meer informatie?

Herken jij jezelf hierin of wil je een vriend, bekende of familielid helpen deze gameverslaving aan te pakken?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Scroll naar boven